Τούρτα Νουτέλα

ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΦΡΑΤΗ ΤΟΥΡΤΑ Nutellaaaaa!

Υλικά

Σιρόπι

1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη βρασιμο 3 λεπτα!

Παντεσπάνι

6 αυγα,
6 κ σ ζαχαρη,
6 κ.σ.γεματες αλευρι Φαριναπ 1
βανιλια!

Κρέμα

1 μορφατ μεταλικο κουτι,200 γρ ζαχαρουχο γαλα,100 γρ Nutella!

Γλάσο

250 γρ κρεμα γαλακτος,250 γρ μαυρη κουβερτουρα,2 κ.σ.βιταμ η μελι

Εκτέλεση

Παντεσπάνι

Χτυπαμε τα ασπραδια με μια πρεζα αλατι μεχρι να στεκεται!
Ριχνουμε την ζαχαρη σε δυο δοσεις και χτυπαμε 1 λεπτο!
Ριχνουμε τους κροκους χτυπαμε 1 λεπτο!Τελος ριχνουμε απαλα κοσκινισμενο σε δυο δοσεις αλευρι-βανιλια χτυπαμε ισα να απορροφηθει το αλευρι και να μην ξεφουσκωσει το μιγμα!
Βαζουμε λαδοκολα σε τσερκι(26 ν) ριχνουμε απαλα το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθερμ.αντιστ.μεσαια σχαρα για 25 λεπτα!Το βγαζουμε αφηνουμε να κρυωσει και το κοβουμε!!

Κρέμα

Χτυπαμε ολα τα υλικα στο μιξερ 2 λεπτα!!!!

Γλάσο

Βαζουμε την κρεμα γαλακτος να ζεσταθει!
Σπαμε την κουβερτουρα μεσα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα το βιταμ ανακατευουμε διαρκως μεχρι να χλιαρυνει!!

Συναρμολόγηση

Βαζουμε τον ενα πατο στο τσερκι και το σιροπιαζουμε με κουταλι!
Βαζουμε απαλα την κρεμα!
Κλεινουμε με τον αλλο πατο τον σιροπιαζουμε!
Τελος ριχνουμε το γλασσο και διακοσμηση Nutella.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou