
ΕΛΙΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ
ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΜΑΖΕΎΟΥΜΕ ΠΡΆΣΙΝΕΣ ΕΛΙΈΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τις πλένουμε και με μια πετρούλα τις σπάμε ελαφριά.
Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με πολύ νερό και λεμόνι.
Αλλάζουμε το νερό τους 2 φορές την ημέρα, κάθε φορά βάζουμε το χυμό από 1 λεμόνι.
Το λεμόνι το βάζουμε για να μην μαυρίσουν.
Γύρω στις 10 μέρες έχει γλυκάνει η ελιά και είναι έτοιμη για φάγωμα.
Τους βάζουμε λεμόνι, αλάτι.
Όταν θέλουμε να τις διατηρήσουμε για πολύ καιρό τις βάζουμε στο μπουκάλι με λεμόνι και δεν αλλάζουμε συχνά το νερό.
Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με πολύ νερό και λεμόνι.
Αλλάζουμε το νερό τους 2 φορές την ημέρα, κάθε φορά βάζουμε το χυμό από 1 λεμόνι.
Το λεμόνι το βάζουμε για να μην μαυρίσουν.
Γύρω στις 10 μέρες έχει γλυκάνει η ελιά και είναι έτοιμη για φάγωμα.
Τους βάζουμε λεμόνι, αλάτι.
Όταν θέλουμε να τις διατηρήσουμε για πολύ καιρό τις βάζουμε στο μπουκάλι με λεμόνι και δεν αλλάζουμε συχνά το νερό.
Δημιουργός συνταγής: Giannis Artemis Peteinarakis
