Μοσχάρι Bon Fillet με πορτοκάλι και μέλι



Μια συνταγή της κυρίας Maria Ditsa για ΜΟΣΧΑΡΙ BON FILLET ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Μοσχάρι Bon Fillet με πορτοκάλι και μέλι

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην χυτρα μου εριξα 1 ποτηρι του νερου ελαιολαδο, 1 μικρη σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενη και το κρεας μου (3 κομματια μπον φιλε ετοιμα κομμενα απο τον χασαπη μας) αφου το ειχα αλατοπιπερωσει πρωτα, να θωρακιστει απο ολες τις πλευρες του, να παρει ενα ομοιομορφο χρωμα. 
Στη συνεχεια εσβησα με μισο ποτηρι του νερου ασπρο κρασι. 
Οταν το κρασι εξατμιστηκε εριξα χυμο απο 1 πορτοκαλι, μπαχαρι, 3 δαφνοφυλλα, λιγο επιπλεον αλατι στην σαλτσα της κατσαρολας και 4 ποτηρια νερο. 
Εκλεισα την χυτρα μου και εβρασα το κρεας για 40' περιπου. 
Οταν το κρεας μου εγινε το εβγαλα στην ακρη και το αφησα να κρυωσει. 
Αφαιρεσα απο την κατσαρολα μου το σκορδο και τα δαφνοφυλλα και ανακατεψα την καυτη σαλτσα μου με 2 κ.σ μελι. 
Πηρα λιγο ζωμο απο την κατσαρολα μου και τον διελυσα με 1 καλα γεματη κ.σ κορν φλαουρ και εδεσα την σαλτσα μου με αυτο. 
Περιεχυσα το κρεας μου μ αυτη την υπεροχη σαλτσα που βγηκε και σερβιρα σε πιατελα.
Το συνοδευσα με ρυζι Βasmati το οποιο το περιεχυσα με την σαλτσα του κρεατος μου.
Λουκουμι εγινε, τι να σας λεω!!