Μοσχάρι Bon Fillet με πορτοκάλι και μέλι



ΜΟΣΧΑΡΙ BON FILLET ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στη χύτρα μου έριξα 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο, 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και το κρέας μου (3 κομμάτια μπον φιλέ έτοιμα κομμένα από τον χασάπη μας) αφού το είχα αλατοπιπερώσει πρώτα, να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές του, να πάρει ένα ομοιόμορφο χρώμα.
  2. Στη συνέχεια έσβησα με μισό ποτήρι του νερού άσπρο κρασί.
  3. Όταν το κρασί εξατμίστηκε έριξα χυμό από 1 πορτοκάλι, μπαχάρι, 3 δαφνόφυλλα, λίγο επιπλέον αλάτι στην σάλτσα της κατσαρόλας και 4 ποτήρια νερό.
  4. Έκλεισα την χύτρα μου και έβρασα το κρέας για 40' περίπου.
  5. Όταν το κρέας μου έγινε το έβγαλα στην άκρη και το άφησα να κρυώσει.
  6. Αφαίρεσα από την κατσαρόλα μου το σκόρδο και τα δαφνόφυλλα και ανακάτεψα την καυτή σάλτσα μου με 2 κ.σ μέλι.
  7. Πήρα λίγο ζωμό από την κατσαρόλα μου και τον διέλυσα με 1 καλά γεμάτη κ.σ κορν φλάουρ και έδεσα την σάλτσα μου με αυτό.
  8. Περιέχυσα το κρέας μου με αυτή την υπέροχη σάλτσα που βγήκε και σέρβιρα σε πιατέλα.
  9. Το συνόδευσα με ρύζι Βasmati το οποίο το περιέχυσα με την σάλτσα του κρέατός μου.




Credits:

Maria Ditsa
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ