Στριφτή τυρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Maria Ditsa για ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Στριφτή τυρόπιτα

Χτεσινοβραδινη μου επιτυχια για το πρωινο κολατσο μας, η Τυροπιτα μου Στριφτη Κοζανης "Κιχι"με ετοιμο φυλλο χειροποιητο παραδοσιακο το "Θρακιωτικο ".
Χωρις πολλα λογια...απλα Πεντανοστιμη!

ΥΛΙΚΑ
1 πακετο φυλλο χειροποιητο, παραδοσιακο "Θρακιωτικο" (6 φυλλα),
4 αυγα,
3 φλ.τσαγιου γαλα φρεσκο,
1/2 φλ.τσ.ελαιολαδο,
λιγο αλατακι,
πιπερι,
200γρ. Γραβιερα Ναξου,
250γρ.φετα ( τυρια εννοειται πως μπορειτε να βαλετε της αρεσκειας σας)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμανα τον Φουρνο στους 180°C αντιστασεις.
Με ενα πινελο αλλειψα με λιγο ελαιολαδο το στρογγυλο πυρεξ μου που ηθελα να χρησιμοποιησω για την τυροπιτα μου.
Σε ενα μπολ χτυπησα τα 4 αυγα με συρμα.
Εριξα το γαλα και το λαδι, αλατοπιπερωσα, θρυμματισα την φετα και την τριμμενη γραβιερα και ανακατεψα με κουταλι.
Ραντισα το καθε φυλλο με λαδι και το πασπαλισα με την γεμιση περιμετρικα στην ακρη του, τυλιξα το φυλλο σε μπαστουνακι και το εβαλα στη μεση του περιμετρικα.
Εκανα την ιδια διαδικασια και για τα υπολοιπα φυλλα μου δημιουργωντας σαλιγκαρι (οπου τελειωνε το ενα φυλλο συνεχιζα με το αλλο).
Χαραξα την επιφανεια ελαφρα με ενα μαχαιρακι χωρις να φτασει στην βαση, περιεχυσα με αυγο και γαλα.
Εψησα για 1 ωρα μεχρι να ροδισει καλα.
Εκοψα σε τριγωνα και ετοιμη.