Cooκieς με σοκολάτα και γέμιση Μερέντας



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για COOKIES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΡΕΝΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Cooκieς με σοκολάτα και γέμιση Μερέντας

ΥΛΙΚΑ για 20 τεμ
120 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ή 1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια η τρούφα!! Σήμερα έβαλα μισή σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου.
150 με 200 γρ. Μερέντα!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε στην κατάψυξη 20 κουταλιές του γλυκού Μερέντα επάνω στην λαδόκολλα και αφήστε να παγώσουν πολύ καλά, τουλάχιστο για δυο ώρες!
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί.
Στο μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα.
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτετε στο μπολ σταδιακά, λίγη ποσότητα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως.
Τέλος προσθέτετε και τις σταγόνες ή τα κομματάκια κουβερτούρας η την τρούφα και τα ανακατεύετε με σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.
Βουτυρώνετε ελαφρώς τα χέρια σας κάθε φορά, παίρνετε μια αρκετά μεγάλη κουταλιά της σούπας ζύμης σαν ένα μικρό μανταρίνι και την πιέζετε στη παλάμη σας για να ανοίξει σαν μια στρογγυλή μικρή πιτούλα.
Μπορεί στην αρχή να μοιάζει πως κολλάει η ζύμη στα χέρια σας όμως αν θα λαδώσετε τα χέρια σας μετά θα είναι ένταξη.
Τοποθετείτε στο κέντρο της 1 μπάλα παγωμένη Μερέντα και με απαλές κινήσεις των δαχτύλων σας διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να καλυφθεί τελείως και “θωρακιστεί” η μερέντα.
Ψήνετε μόνο 12 λεπτά σε αντιστάσεις και τα βγάζετε από το φούρνο.
Στην αρχή είναι μαλάκα!
Τα αφήνετε άλλα 10 λεπτά έξω για να σφίξουν και μετά τα τοποθετείτε σε μεταλλικό κουτί.