Σαραγλί με αμύγδαλο, καρύδι και φιστίκι αλατισμένο

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας, 
300 γρ αμύγδαλο, φιστίκι Αιγίνης, καρύδι ή και φιστίκι αλατισμένο (εγώ ανακάτεψα καρύδι, αμύγδαλο και φιστίκι αλατισμένο) 
300 γρ. Βούτυρο γάλακτος

Σιρόπι

400 γρ ζάχαρη, 
300 γρ νερο, 
λιγο χυμο λεμόνι, 
φλούδα από 1 λεμόνι 
και 1 στικ κανέλας

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός και αφήνουμε να κρυώσει. 
Αλείφουμε ένα φύλλο με βούτυρο, απλώνουμε από πάνω άλλο ένα, το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς σε όλη την επιφάνεια. 
Βάζουμε στην μια άκρη 2 ξυλάκια για σουβλάκια και τυλίγουμε σε ρολό απαλά να μη γίνει πάρα πολύ σφιχτό. 
Παίρνουμε τις 2 άκρες και τις σπρώχνουμε προς τη μέση. 
Αφαιρούμε τα ξυλάκια, βάζουμε τα ρολά σε ταψί, κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε ότι βούτυρο έχει μείνει. 
Ψήνουμε από 70 έως 90 λεπτά στους 160 στον αέρα. Έως ότου πάρουν χρώμα. 
Μόλις τα βγάλουμε περιχύνουμε το κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε να το απορροφήσουν.


Δημιουργός συνταγής: Foteini Kalikatzarou Mavrou