Λουκανικοπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λουκανικοπιτάκια

Υλικά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
150 ml ηλιέλαιο
1 αυγό
1 κ.γ. αλάτι
1 φακ. μαγιά
450 - 500 γρ αλέυρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το γιαούρτι με το λάδι, το αυγό και ανακατεύω καλά.
Προσθέτω τη μαγιά, ανακατεύω και σιγά - σιγά προσθέτω το αλεύρι με το αλάτι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. 
Αφήνω μια ώρα να φουσκώσει.
Μετά παίρνω λίγη ζύμη και πλάθω ένα κορδόνι λεπτό.
Το τυλίγω γύρω από το λουκανικάκι.
Εγώ χρησιμοποίησα λουκάνικο Φρανκφούρτης που το έκοψα σε μεσαία κομμάτια.
Τα βάζω σε λαδόκολλα, τα αλείφω με λίγο γάλα και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.