Γαλακτομπουρεκάκια



Μια συνταγή του κυρίου Παναγιώτη Δασκαλούδη για ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας


Γαλακτομπουρεκάκια

Σε ταψάκι 30 Χ 40.... γαλακτομπουρεκάκια...

Για την κρέμα,
2,5 κούπες γάλα φρέσκο,
1/2 κούπα ζάχαρη,
1/2 κούπας σιμιγδάλι ψιλό,
ξύσμα από ότι εσπεριδοειδές επιθυμούμε,
4 αυγά,
2 βανίλιες
και 50 γρ βούτυρο φρέσκο αγελαδινό

Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα τα αυγά χώρια τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε και τον κρόκο ένα ένα συνεχίζοντας ελαφρά το κτύπημα.
Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατώνουμε, προσθέτουμε και το σιμιγδάλι και το ξύσμα από το εσπεριδοειδές.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις αρχίζει και δένει η κρέμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε και τις βανίλιες.
Μόλις η κρέμα αρχίσει και κάνει φουσκάλες, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά. και ανακατώνουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.

Για το σιρόπι,
1 κιλό ζάχαρη
500 γρ νερό,
τρεις βανίλιες κάψουλες
και χυμό από μισό λεμόνι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά 2-3 λεπτά από την έναρξη του βρασμού.

Για τα γαλακτομπούρεκα θα χρειαστούμε λωρίδες φύλλα πάχους 13 εκατοστών, το μάκρος τους δεν μας ενδιαφέρει, (στο συγκεκριμένο ταψάκι χώρεσαν 52 γαλακτομπουρεκάκια , μπορεί να χωρέσουν μέχρι 60, ανάλογα και με την κρέμα που θα προσθέσουμε στο καθένα),
250 γραμμάρια καλής ποιότητας αγελαδινό φρέσκο βούτυρο λιωμένο.

Η διαδικασία του τυλίγματος φαίνεται στις φωτογραφίες, ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω στις αντιστάσεις και μόλις πάρουν το επιθυμητό χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε.
Καυτά τα γαλακτομπούρεκα και ζεστό όχι καυτό το σιρόπι....