Σπιτική Τυροκαυτερή με πιπεριές Φλωρίνης και μπούκοβο

Σπιτική τυροκαυτερή σε μαύρο βαθύ πιάτο, διακοσμημένη με μπούκοβο και πιπεριές Φλωρίνης

Η τυροκαυτερή της ταβέρνας… μόνο που αυτή εδώ είναι για το σπίτι, και καλύτερη. Γρήγορη, πικάντικη και ακαταμάχητη που ετοιμάζεται στο πι και φι, με φέτα, τυρί κρέμα και πιπεριά Φλωρίνης.


Υλικά

  • 200 γρ. τυρί κρέμα (1 κεσεδάκι) 
  • 150 γρ. φέτα σε κομμάτια 
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες ή ωμές (ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση) 
  • 50 ml ελαιόλαδο 
  • ½ κ.γ. μπούκοβο (ή περισσότερο, αν θέλουμε extra κάψα) 


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο multi το τυρί κρέμα, τη φέτα σε κομμάτια, τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρότερα κομμάτια, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο. 
  2. Πολτοποιούμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Αν θέλουμε, κρατάμε λίγο μπούκοβο για το πασπάλισμα από πάνω. 
  3. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε την ένταση του καυτερού, προσθέτοντας έξτρα μπούκοβο ή λίγο καγιέν. 
  4. Σερβίρουμε τη τυροκαυτερή δροσερή, συνοδευτικά με φρυγανισμένο ψωμί, κριτσίνια ή σε πίτα. 
  5. Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες, σε καλά κλεισμένο σκεύος… αν καταφέρουμε να τη σώσουμε από την πρώτη μέρα! 


Προτάσεις από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΤΑΓΕΣ

  • Μπορούμε να ψήσουμε τις πιπεριές στο φούρνο ή να τις πάρουμε έτοιμες ψητές σε βαζάκι για πιο μεστή γεύση. 
  • Αντί για τυρί κρέμα, μπορούμε να βάλουμε και ανθότυρο ή γιαούρτι για πιο ελαφριά εκδοχή. 

Σπιτική τυροκαυτερή σε μαύρο βαθύ πιάτο, διακοσμημένη με μπούκοβο και πιπεριές Φλωρίνης

Δημιουργός συνταγής: Γιώτα Παριώτου