Κοχύλια με τόνο



Μια συνταγή της κυρίας ‎Αριάνα Μεϊντανά για ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοχύλια με τόνο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λάδι σοτάρω 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 πιπεριά σε μικρά κομμάτια και περίπου 15 ελιές χωρίς κουκούτσι.
Σβήνω με λίγο ρακή ή τσίπουρο ή ούζο (ότι μας βρίσκεται).
Στην συνέχεια ρίχνω ντομάτα (φρέσκια και κονκασέ), λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγη ρίγανη, λίγο μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι.
Λίγα λεπτά πριν βγάλω την σάλτσα μου, ρίχνω 2 τόνους (κονσέρβα) αφού πρώτα έχω βγάλει τα ζουμιά τους και τους έχω κόψει σε μικρά κομμάτια με το πιρούνι.
Βράζω τα ζυμαρικά μου για 10 λεπτά και σερβίρω.