Κριτσίνια ολικής



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα για ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ στο ποτήρι από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κριτσίνια ολικής

Υλικά
1 ποτήρι νερό χλιαρό.
μισό ποτήρι ρετσίνα.
μισό ποτήρι ελαιόλαδο.
1 ποτήρι βρώμη.
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
μισό ποτήρι σποράκια
650 με 700γρ περίπου αλεύρι ολικής.

Σε ένα μπολ έβαλα όλα τα υλικά και τελευταίο το αλεύρι σιγά - σιγά μέχρι να κάνω μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που να μην κολλάει.
Τύλιξα με μεμβράνη και την έβαλα στην συντήρηση μισή ώρα να ξεκουραστεί. 
Έπειτα άνοιξα τη ζύμη με τον πλάστη, έκοψα λωρίδες, τις έβρεξα λίγο για να κολλήσουν οι σπόροι καλύτερα και τα έβαλα σε λαδόκολλα.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 30 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να σκληρύνουν.