Κέικ αμυγδάλου με γλάσο Μερέντας και λευκής σοκολάτας



Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΕΡΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ αμυγδάλου με γλάσο Μερέντας και λευκής σοκολάτας

Υλικά
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
4 αυγά
300 γρ. ζάχαρη (εγώ βάζω καρύδας)
200 γρ. φρέσκο γάλα
Λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας με άρωμα αμυγδάλου
Μια πρέζα αλάτι
ένα κ.γ. μπέικιν
200 γρ. αμύγδαλο ψιλοκομμένο στο μούλτι
350 φαρίνα

Εκτέλεση
Έχοντας όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου χτυπάμε πρώτα το βούτυρο να αφρατέψει, τη ζάχαρη, ένα - ένα τα αυγά και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά τα οποία τα έχουμε κοσκινίσει και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε σε φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 50 - 55 λεπτά.
Για το γλάσο Μερέντας ανακατεύουμε 100 γρ. φρέσκο γάλα με 200 γρ. Μερέντα.
Και λιώνουμε και μια άσπρη σοκολάτα.