Καρυδόπιτα


Μια συνταγή της κυρίας Litsa Kokkoni για ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καρυδόπιτα

Υλικά
12 αυγά
12 κουταλιές σούπας ζάχαρη
12 κουταλιές σούπας καρύδι
12 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα τριμμένη
1/3 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
2 βανίλιες
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα ασπράδια αυγών από τούς κρόκους, χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα.
Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη περίπου 8- 10 λεπτά να αφρατέψουν.
Έχουμε ανακατέψει όλα τα στερεά υλικά και ρίχνουμε λίγο - λίγο ανακατεύοντας απαλά τα στερεά υλικά εναλλάξ με την μαρέγκα. 
Ρίχνουμε και το κονιάκ.
Έχουμε λαδώσει το ταψί μας, αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά .
Τρυπάμε με μαχαίρι και όταν δεν κολλάει το βγάζουμε από το φούρνο.
Έχουμε βράσει το σιρόπι 6 - 7 λεπτά από το σημείο του βρασμού και σιροπιάζουμε όταν είναι και τα δύο χλιαρά.