
Υλικά
- 12 αυγά
- 12 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 12 κουταλιές σούπας καρύδι
- 12 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
- 1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα τριμμένη
- 1/3 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Σιρόπι
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- Χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε τα ασπράδια αυγών από τούς κρόκους, χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα.
- Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη περίπου 8- 10 λεπτά να αφρατέψουν.
- Έχουμε ανακατέψει όλα τα στερεά υλικά και ρίχνουμε λίγο - λίγο ανακατεύοντας απαλά τα στερεά υλικά εναλλάξ με την μαρέγκα.
- Ρίχνουμε και το κονιάκ.
- Έχουμε λαδώσει το ταψί μας, αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά .
- Τρυπάμε με μαχαίρι και όταν δεν κολλάει το βγάζουμε από το φούρνο.
- Έχουμε βράσει το σιρόπι 6 - 7 λεπτά από το σημείο του βρασμού και σιροπιάζουμε όταν είναι και τα δύο χλιαρά.


Δημιουργός συνταγής: Litsa Kokkoni