Κέικ πορτοκαλιού



Μια συνταγή της κυρίας El Sial για ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Κέικ πορτοκαλιού

Όχι, η συνταγή δεν είναι της Φαρίνας, ΑΦΡΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗ, με χυμό πορτοκαλιού, και πάμε!

5 αυγά, χωρίζω ασπράδια και κρόκους
2 ποτήρια ζάχαρη
1 συσκευασία αλεύρι Φαρίνας 450 γρ.
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι σπορέλαιο
4 κ.σ. κορνφλάουρ
1 μπέικιν
Μισό κ.γ. σόδα
2 βανίλιες
Ξύσμα τριών πορτοκαλιών

Εκτέλεση
Χτυπάω τα ασπράδια με την σόδα μαρέγκα και βάζω στο ψυγείο.
Χτυπάω τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και μετά προσθέτω το σπορέλαιο και τον μισό χυμό. 
Χτυπάω καλά να λιώσει η ζάχαρη. Αν δεν λιώσει θα είναι βαριά στο τελικό μείγμα και το κέικ δε θα φουσκώσει καλά. (αυτό ισχύει για όλα τα κέικ).
Σε μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και βάζω όλα τα στερεά υλικά. Τα προσθέτω κουταλιά - κουταλιά. 
Στο τέλος κλείνω το μίξερ και προσθέτω τα ασπράδια.
Ανακατεύω με μαρίζ να ενωθούν καλά. 
Βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 35 Χ 40 και ψήνω στους 185 βαθμούς, με αντιστάσεις, για περίπου 50 λεπτά.




Κέικ πορτοκαλιού, με αμύγδαλο
Γευστικός συνδυασμός.
Πρόσθεσα μισή κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και λεπτοκομμένα στην βασική συνταγή.