Λιγκουίνι αλά βότκα



Μια συνταγή της κυρίας ‎Αριάνα Μεϊντανά για ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΑΛΑ ΒΟΤΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λιγκουίνι αλά βότκα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω 1 πιπεριά κομμένη, 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 300 γρμ γαλοπούλα βραστή και μανιτάρια (1 κονσέρβα τεμαχισμένα).
Σβήνω με βότκα.
Αφήνω να πάρει μια βράση και ρίχνω ντομάτα  (φρέσκια, κονκασέ και πουμαρό), αλάτι, πιπέρι και μπόλικη πάπρικα γλυκιά.
10 λεπτά πριν βγάλω την σάλτσα από την φωτιά ρίχνω 1 κρέμα γάλακτος 500ml.
Τα λιγκουίνι τα βράζω σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
Και... σερβίρω με μπόλικο τυράκι τριμμένο.
Λίγα λόγια για τα λιγκουίνι: Κατάγονται από την Γένοβα και οι γείτονές μας τα λένε "μικρές γλώσσες". Στην ιταλική κουζίνα είναι τόσο διαδεδομένα όσο και τα σπαγγέτι, αφού η επιφάνειά τους συγκρατεί καλύτερα τις σάλτσες, ειδικά τις πιο παχιές και κρεμώδεις, όπως αυτή...