Κέικ μήλου



Μια συνταγή της κυρίας ‎Αριάνα Μεϊντανά για ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ μήλου

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ 2 φλυτζάνια ζάχαρη (όχι πολύ γεμάτα) με 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο ή (1/2 αραβοσιτέλαιο και 1/2 ελαιόλαδο) για 2 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνω 2 αβγά, 1 φλυτζάνι γάλα, 3 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα βανίλια), 3 βανίλιες, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα, 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν.
(Επειδή με ρωτάνε αρκετές φίλες, τα μήλα που χρησιμοποιώ είναι τρία. Τα δυο κομμένα σε μικρά κομμάτια και το τρίτο τριμμένο).
Σε ένα μπολ έχω κόψει 2 μήλα σε μικρά κομμάτια και τα έχω ραντίσει με κανέλα και 1 σφηνάκι κονιάκ ή τσίπουρο. Ανακατεύω απαλά με μια κουτάλα.
Στο μίξερ ρίχνω τα υλικά του μπολ, 1 μήλο τριμμένο και λίγα καρύδια τριμμένα και ανακατεύω και πάλι απαλά με κουτάλα.
Λαδώνω την φόρμα μου και την πασπαλίζω με κανέλα και αλεύρι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° στον αέρα για 55 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το κέικ μου ρίχνω από πάνω μπόλικη ζάχαρη άχνη, λίγη κανέλα και τριμμένα καρύδια.