Μακαρόν



Μια συνταγή της κυρίας Βικης Αναματερου‎ για ΜΑΚΑΡΟΝ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Μακαρόν

Ένα πολύ φίνο γλυκάκι που έχει αρκετές λεπτομέρειες και βαθμό δυσκολίας πρώτη φορά το έφτιαξα και κάποια μου έσκασαν και άλλα μου βγήκαν μικρά σίγουρα θέλει επιμονή και επανάληψη είναι τραγανό από έξω και μαστιχωτό στο κέντρο

120 γρ. άχνη ζάχαρη
120 γρ. αμύγδαλο λευκό
λίγο αλάτι
100 γρ. ασπράδι αυγών
120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Χτυπάμε στο μούλτι την άχνη και το αμύγδαλο να γίνει πούδρα.
Το κοσκινίζουμε και τα κομματάκια που μένουν τα ξαναβάζουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν και αυτά πούδρα δεν πρέπει να έχει καθόλου κομματάκια.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και προσθέτουμε λίγη - λίγη την κρυσταλλική ζάχαρη να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
Μετά με μαρίζ και απαλές κινήσεις να μην χαθεί ο όγκος από τα ασπράδια ενσωματώνουμε την άχνη με το αμύγδαλο.
Εδώ αν θέλετε χρωματίζεται εγώ έβαλα κόκκινη πάστα όχι υγρό
Σχηματίζετε σε λαδόκολλα κύκλους σε απόσταση και βάζετε σε κορνέ το μείγμα με ίσια μύτη και γεμίζετε τους κύκλους.
Αφήνουμε στην άκρη μια ώρα να πιάσουν κρούστα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 13 με 15 λεπτά, στους 140 βαθμούς με αέρα.
Βγήκαν 30 διπλά
Η γέμιση είναι γκανάζ από
100 γρ κρέμα γάλακτος και 200 γρ σοκολάτα λευκή λιωμένη στα μικροκύματα και όταν κρυώσει αλείφουμε το ένα κομμάτι και το ενώνουμε με το άλλο.