Κιμαδόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κιμαδόπιτα

Για το φύλλο
3 φλ περίπου αλεύρι
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. φλ. χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1 ασπράδι αυγού και ο κρόκος για το άλειμμα

Για τη γέμιση
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο κρασί
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Λάδι αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά
3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο
Σουσάμι
 
Βάζω σε ένα μπολ τη μαγιά με το γάλα και την ζάχαρη.
Ανακατεύω να διαλυθεί καλά, σκεπάζω και αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. 
Μετά προσθέτω το λάδι, το αλάτι, το ασπράδι, ανακατεύω καλά και προσθέτω το αλεύρι σιγά - σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. 
Αφήνω μια ώρα σκεπασμένο να φουσκώσει.
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι και τον κιμά, σβήνω με το κρασί, αφήνω λίγο να εξατμιστεί, προσθέτω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και λίγο νερό και βράζω μέχρι να πιεί τα υγρά του. 
Αφήνω λίγο να κρυώσει, προσθέτω το κεφαλοτύρι και αφήνω στην άκρη.
Χωρίζω την ζύμη στα δύο.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω ένα στρογγυλό φύλλο, απλώνω επάνω τον κιμά, κλείνω με το υπόλοιπο φύλλο.
Κλείνω γύρω - γύρω με ένα πιρούνι.
Βάζω ένα ποτήρι στην μέση και χαράζω σε οκτώ τρίγωνα.
Αλείφω με τον κρόκο που τον έχω αραιώσει με λίγο γάλα, βάζω λίγο σουσάμι και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!