Άγρια χόρτα γιαχνερά με χοιρινό και πατατούλες



Μια συνταγή της κυρίας ‎Marina Hatzidaki για ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΓΙΑΧΝΕΡΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Άγρια χόρτα γιαχνερά με χοιρινό και πατατούλες

Υλικά
700 γραμμάρια χοιρινό ψαχνό
1 μεγάλο μάτσο μάραθο άγριο
2 ματσάκια άγρια πρασάκια
Γαλατσίδες
Καυκαλήθρες
Μυρώνια
Σπανάκι
2 πατάτες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο πολύ καλά.
Προσθέτουμε τα πρασάκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαραθούν περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μάραθο, προσθέτουμε 2 κούπες νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 - 45 λεπτά (θέλουν περισσότερο ψήσιμο επειδή είναι άγρια).
Κατόπιν ρίχνουμε τη ντομάτα και σταδιακά τα υπόλοιπα χόρτα, τις πατάτες τη σάλτσα, και τελευταία το σπανάκι.
Προσέχουμε το νερό γιατί κατεβάζουν τα χόρτα!
Σιγομαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια θερμοκρασία.
Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.