Τυροψωμάκια με μυρωδικά



ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ


Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
1 μαγιά νωπή
200 γρ. χλιαρό νερό
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. ρίγανη
1 κοφτό αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κρόκο αυγού για άλειμμα
Λίγο σουσάμι
200 γρ φέτα σε κομμάτια

Σε λεκανίτσα βάζουμε το λάδι με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το νερό και μετά ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Αφήνουμε πέντε λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά, μετά ρίχνουμε το αλάτι και ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι μέχρι να μην κολλάει και να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη και μία πετσέτα 1 ώρα να φουσκώσει.
Πλάθουμε σε 9 μπαλάκια, βάζουμε μέσα κομμάτια από την φέτα, τα κλείνουμε και τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί με το κλείσιμο από κάτω.
Αφήνουμε ακόμα μισή ώρα να φουσκώσουν.
Ανακατεύουμε ένα αυγό με λίγο λάδι, αλείφουμε τα ψωμάκια και βάζουμε από πάνω λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.



Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ