Μπακαλιαράκια πλακί στο φούρνο



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ ΠΛΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπακαλιαράκια πλακί στο φούρνο

Για το πλακί
Μπακαλιαράκια
2 σκελίδες σκόρδο
4 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 - 3 ντομάτες σε κυβάκια
5 - 6 πατάτες σε χονδρές ροδέλες
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
Αλάτι - πιπέρι

Σε ένα πλατύ τηγάνι βάζω λάδι και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μαραθούν.
Προσθέτω και τις πατάτες να σατιριστούν λίγο.
Τις μεταφέρω στην γάστρα, βάζω τα ψαράκια από επάνω, τις ντομάτες, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, λάδι τον χυμό ντομάτας και νερό μέχρι την μέση της γάστρας.
Κλείνω και ψήνω στον αέρα, στους 180 βαθμούς, περίπου μια ώρα.
Μετά ανοίγω το καπάκι και αφήνω λίγα λεπτά ακόμα να πάρει χρώμα και να μείνει με το λαδάκι του. Έγινε λουκούμι!