
Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
130 γρ. φαρίνα
20 γρ. Κακάο
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. αλάτι
150 γρ. ζάχαρη
130 γρ. φαρίνα
20 γρ. Κακάο
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν.
Προσθέτω τη βανίλια, το αλάτι, το κακάο και τη φαρίνα και ανακατεύω να ενσωματωθούν.
Βουτυρώνω μια φόρμα 26 εκ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 20 - 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνω να κρυώσει καλά και κόβω δύο δίσκους.
Σιρόπι
1,5 φλ νερό1 φλ ζάχαρη
1 κ.σ κακάο
Τα βράζω για 3 - 4 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.
Κρέμα σοκολάτα
2 φακέλους μους σοκολάτας + το ανάλογο γάλαΓκανάζ σοκολάτας
1 κουβερτούρα100 γραμμάρια γάλα
1 κ.γ. ηλιέλαιο
Συναρμολόγηση
Βάζω το πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι, σιροπιάζω με το μισό σιρόπι, χτυπάω στο μίξερ την μους με το γάλα.Στρώνω την μισή επάνω στο παντεσπάνι, το επόμενο παντεσπάνι, σιρόπι και ξανά μους καλύπτοντας και τα πλαϊνά.
Αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο και ετοιμάζω τη γκανάζ.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα καλά.
Σε ένα μπολ βάζω την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, ρίχνω το γάλα και το ηλιέλαιο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
Αφήνω να κρυώσει λίγο και τη στρώνω από πάνω.
Εγώ διακόσμησα με πουράκια.
Μπορείτε να βάλετε τρούφα, φλούδες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς.

Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη