Αρνάκι φρικασέ



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αρνάκι φρικασέ

Αρνάκι σε μερίδες
2 μαρούλια χοντροκομμένα
καυκαλήθρες,
άνηθο
μαϊντανό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι - πιπέρι 
λάδι
2 αυγά
Χυμό από 1 - 2 λεμόνια
 
Είχα κρατήσει δύο κόμματα από το αρνάκι τα τσιγάρισα με λίγο λάδι να πάρουν χρώμα, πρόσθεσα ζεστό νερό, και το άφησα να βράσει.
Όταν μαλάκωσε πρόσθεσα τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά μου και το μαρούλι που το είχα ζεματίσει πρώτα, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό ζεστό ακόμα και άφησα να βράσουν όλα μαζί.

Για το αυγολέμονο χτυπάω τα ασπράδια πρώτα, μετά προσθέτω τους κρόκους και το χυμό λεμονιού και τέλος σιγά - σιγά λίγο από το ζεστό ζωμό χτυπώντας συνέχεια για να μην κόψει.
Το προσθέτω στην κατσαρόλα και ανακατεύω να πάει παντού.
Αφήνω ένα δύο λεπτά και το κατεβάζω από τη φωτιά.