
Με φύλλα κρούστας, μπουγάτσα με κιμά δηλαδή!
Δοκιμάστε την, είναι εξαιρετική!!!
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κ.σ. πελτέ
- ½ φλ. κόκκινο κρασί
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
- κασέρι
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 500 γραμμ.. γάλα
- 5 αυγά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά πολύ καλά, να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για 5-6’. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε την βάση της κατσαρόλας να ψηθεί ο πελτές.
- Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
- Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το ξύλο κανέλας και ½ φλ. νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πιει ο κιμάς τα υγρά του.
- Αφαιρούμε τη δάφνη και την κανέλα.
- Πασπαλίζουμε τον κιμά με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου (ή άλλο μεγάλο ταψί).
- Απλώνουμε ακτινωτά 6 φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα.
- Ρίχνουμε τον κιμά σε μία στρώση.
- Καλύπτουμε τον κιμά με φέτες κασέρι.
- Από πάνω βάζουμε μία στρώση φέτες ντομάτας.
- Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε πάνω στα υλικά.
- Περιχύνουμε με την κρέμα.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα.
- Χαράζουμε σε κομμάτια.
- Λαδώνουμε την επιφάνεια, περιχύνουμε με τα γάλα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 C έως ότου ροδίσει καλά.
Δημιουργός συνταγής: Sunday Lous, συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
