Κρεμμυδόπιτα με φέτα


Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κρεμμυδόπιτα με φέτα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε ένα κιλό κρεμμύδια σε φέτες για δέκα λεπτά περίπου μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, κύμινο και μαϊντανό.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε το φύλλο.
Σε ένα μπολ βάζουμε μισό κιλό αλεύρι γ.ο.χ. κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε 200 γρ. νερο χλιαρό, λίγο αλάτι, μια κ.σ. ξύδι, μισό φακελάκι μαγιά, 3-4 κ.σ. ελαιολαδο, μια κ.σ. ζάχαρη καρύδας (ή και κανονική) και 3-4 κ.σ. γαλα φρέσκο.
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να μη κολλάει η ζύμη. 
Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί και ανοίγουμε 4 φύλλα, θα βάλουμε δύο κάτω και δύο πάνω.
Όταν κρυώσει το μείγμα με τα κρεμμύδια προσθέτουμε 300 γρ. φέτα, ένα αυγό και ανακατεύουμε. 
Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζουμε τα δύο φύλλα τα οποία έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο, τη γέμιση και κλείνουμε με τα δύο τελευταία φύλλα. 
Εγώ το τελευταίο το έκανα σε λωρίδες.
Ραντίζουμε με νερό, τρυπάμε σε διάφορα σημεία και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, με αντιστάσεις, για μιάμιση ώρα περίπου.