Τούρτα σκάκι



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΤΟΥΡΤΑ ΣΚΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!Τούρτα σκάκι


Τούρτα σκάκι

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
1 βανίλια,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα α[π,
μισό φλιτζανάκι του καφέ σπορέλαιο,
5 μπισκότα γεμιστά σοκολάτας χωρίς την γέμιση σε σκόνη
60 γραμμάρια κακάο

Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι και την μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα
Χτυπάμε τους κρόκους με την βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη και το σπορέλαιο τα ενσωματώνουμε πάρα πολύ απαλά να μην βγει ο αέρας
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε.60 γραμμάρια κακάο και το αλεύρι.
Τα ρίχνουμε απαλά στο μείγμα αυγών ανακατεύουμε απαλά τέλος την σκόνη μπισκότων ανακατεύουμε απαλά
Βουτυρώνουμε και τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί 30 βάζουμε το μείγμα μέσα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 25 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 3 πάτους

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη για 3 λεπτά
Τοποθετούμε τον πρώτο πάτο στο ταψί και το σιροπιάζομαι κρύο παντεσπάνι ζεστό σιρόπι.
Χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 2 κούπες άχνη ζάχαρη,2 κουταλιές της σούπας γάλα.
Τοποθετούμε σαντιγί στο σιροπιασμένο παντεσπάνι.
Το δεύτερο παντεσπάνι του κάνουμε τρύπες τετράγωνες και το τοποθετούμε πάνω στην σαντιγί και γεμίζουμε της τρύπες με σαντιγί τέλος τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι σιροπιάζομαι με κουτάλι απαλά και τοποθετούμε πάνω του σαντιγί
Κάνουμε και το σχέδιο κόβουμε κομμάτια χαρτί τα τοποθετούμε πάνω και πασπαλίζουμε με κακάο!