
Υλικά για τη ζύμη, για 2 πίτες
- 4 νεροπότηρα νερό
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- αλεύρι όσο μας πάρει να μην κολλάει στα χέρια μας το ζυμαράκι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ρίχνω το νερό χλιαρό και τα υπόλοιπα υλικά.
- Ρίχνω λίγο - λίγο το αλεύρι και ζυμώνω καλά.
- Αφήνω το ζυμαράκι μου να ξεκουραστεί μισή ώρα.
- Έπειτα χωρίζω το ζυμαράκι μου σε κομμάτια ίσα με ένα μεγάλο μανταρίνι.
- Ανοίγω ένα - ένα φύλλο με τον πλάστη στο μέγεθος μικρού πιάτου, αλείφω με λάδι, τα βάζω το ένα επάνω στο άλλο
- και τα ξεκουράζω 10 λεπτά.
- Αρχίζω να ανοίγω επάνω στο τραπεζομάντηλο, γίνεται πολύ λεπτό το φύλλο.
- Ραντίζω με λάδι, βάζω στην άκρη του φύλλου το κολοκύθι και τη φέτα, σουρώνω με το τραπεζομάντηλο, το κάνω ρόλο και τοποθετώ σε λαδωμένο ταψί.
- Αλείφω με το πινέλο τα φύλλα με ελαιόλαδο και λίγο ηλιέλαιο.
- Ψήνω στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για μισή ώρα.

Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Μιχου