
Υλικά
- 1/2 φλ. λάδι ελαφρύ
- 1/2 φλ. βούτυρο αγελαδινό
- 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
- 2, 5 φλ. καστανή ζάχαρη
- 3 γεμάτες κ.σ. μέλι
- 5 φλ. νερό
- 2 ξυλάκια κανέλας
- Φλούδα λεμονιού
- 2 κ.σ. κανέλα
- 1/2 φλ. σταφίδες
- 1/2 φλ. κουκουνάρι
- Καβουρδισμένα (ασπρισμένα) αμύγδαλα, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό, τα ξυλάκια και τη φλούδα να βράσουν.
- Από το σημείο βρασμού, αφήνουμε 5', αποσύρουμε, βγάζουμε τα μυρωδικά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και διατηρούμε ζεστό στην άκρη.
- Καίμε το λάδι σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο, προσθετουμε και το βουτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
- Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς να καβουρδιστεί καλά, αργά, για κανένα 15λεπτο. Προσοχή στη φωτιά για να μην μας καεί. Χαμηλή προς μέτρια.
- Τώρα ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το κουκουναρι, τα γυριζουμε λιγο μεσα στην κατσαρολα και μετα τις σταφίδες και την κανέλα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα και πολύ προσεκτικά γιατί πιτσιλαει, ρίχνουμε το σιρόπι κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας.
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά, χαμηλή αυτή τη φορά και ανακατεύουμε μέχρι να το πιει όλο το υγρό και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Περιμένουμε λίγο, αδειάζουμε σε φόρμα, σκεπάζουμε με μια πετσέτα για τουλάχιστον μισή ώρα η και παραπάνω.
- Ξεφορμαρουμε σε πιατέλα και καλή μας απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Sunday Lous