Γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα



Μια συνταγή της κυρίας Georgia Chatzimanoli-Grimwood για ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα

ΑΠΛΌ, ΓΡΉΓΟΡΟ, ΕΛΑΦΡΎ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΌ ΓΛΥΚΆΚΙ
ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ!

ΥΛΙΚΆ
3 ΠΑΚΈΤΑ ΜΠΙΣΚΌΤΑ ΠΤΙ ΜΠΕΡ Η ΌΤΙ ΆΛΛΟ ΘΈΛΕΤΕ ΑΡΚΕΊ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ Η ΟΡΘΟΓΏΝΙΟ ΣΧΉΜA

ΠΡΏΤΗ ΚΡΈΜΑ
1 ΦΑΚΕΛΆΚΙ ΓΙΩΤΗΣ ΒΑΝΊΛΙΑ ((40 ΓΡ))
550 ML ΓΑΛΑ
4 ΜΕ 5 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΆΧΑΡΗ
1 ΒΑΝΊΛΙΑ

ΔΕΎΤΕΡΗ ΚΡΈΜΑ
1 ΦΑΚΕΛΆΚΙ ΓΙΩΤΗΣ ΒΑΝΊΛΙΑ ((40 ΓΡ))
550ML ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ
4 ΜΕ 5 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΖΆΧΑΡΗ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
ΛΊΓΟ ΓΆΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥΣΚΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΌΤΑ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΠΑΙΡΝΟΎΜΕ ΕΝΑ ΤΑΨΆΚΙ ΓΥΆΛΙΝΟ (31×23) Ή ΤΑΠΕΡ.
ΒΟΥΤΆΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΌΤΑ ΣΕ ΓΆΛΑ (ΟΧΙ ΠΟΛΥ) ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΎΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΆΤΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΟΥΜΕ!! (2 ΣΤΡΩΣΕΙΣ)
ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΚΡΈΜΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ ΣΤΑ ΜΠΙΣΚΌΤΑ.
ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΠΆΛΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΌΠΟ (ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΟ ΓΆΛΑ) ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ.
ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΎΤΕΡΗ ΚΡΈΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΆΔΑ ΚΑΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΠΆΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΣΚΌΤΑ.
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΛΆ, ΣΚΕΠΆΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΜΒΡΆΝΗ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ.
ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΕΊΝΕΙ ΌΛΗ ΝΎΧΤΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΈΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΌΨΟΥΜΕ.
ΚΌΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΟΥΜΕ ΌΠΩΣ ΘΈΛΟΥΜΕ! (ΚΑΙ ΣΚΈΤΟ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!!)