Σοκολατίνα



Μια συνταγή της κυρίας Theodosia Halvatzh για ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σοκολατίνα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
8 αυγά
24 κοφτές κ.σ. ζάχαρη 
16 κ.σ. αλεύρι
1 μπέικιν 
8 κ.σ. κακάο 

ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΣΤΕΙ ΕΛΑΦΡΏΣ
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.σ. νεσκαφέ
Βράζουμε για 4 λεπτά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
2 μορφατ 
1 καραμελωμενο ζαχαρουχο 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ
250 γρ, κρέμα γάλακτος 
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
1 κ.σ. μέλι. 

Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. 
Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο.
Ψήνουμε σε ταψί 38 εκ, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα γύρω στα 30 λεπτά.
Αφού κρυώσει κόβουμε στη μέση, σιρόπι, σαντιγί, κλείνουμε με το άλλο μισό παντεσπάνι, σιρόπι, σαντιγί και από πάνω τη σοκολάτα.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Κρυώνει και βάζουμε και το μέλι.
Το απλώνουμε από πάνω και διακοσμούμε με ροζέτες σαντιγί.