Κουλουράκια μήλου με κανέλα



Μια συνταγή της κυρίας ‎Αριάνα Μεϊντανά για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουλουράκια μήλου με κανέλα

Μοσχομύρισε το σπίτι ψημένο μήλο και κανέλα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο multi πολτοποιώ 2 μήλα μαζί με ένα ποτηράκι σφηνάκι 1/2 νερό - 1/2 τσίπουρο.
(Επειδή πολλές φίλες ρωτάνε αν μπορούν να αντικαταστήσουν το τσίπουρο... μπορούμε στη θέση του να βάλουμε κονιάκ ή να αφήσουμε όλο το σφηνάκι με νερό).
Σε ένα βαθύ μπολ βάζω τον πολτό, μια κουταλιά της σούπας κανέλα, τρεις βανίλιες, λίγα τριμμένα καρύδια, μία κούπα λάδι, μια κούπα ζάχαρη, ένα φακελάκι μπέικιν, λίγο λιγότερο από ένα κιλό αλεύρι (να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας).
Σε λαδόκολλα στην λαμαρίνα της κουζίνας και ψήνω στους 175° για 22 λεπτά περίπου. (Μετά τα 18 λεπτά τα κοιτάμε συνέχεια)
Τα μισά τα πασπάλισα με ζάχαρη άχνη και τα άλλα μισά με σουσάμι.