
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 1 κ.γ. σόδα
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 6 κ.σ. κακάο
- 445 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 75 γρ. ηλιέλαιο
- 2 κ.σ. άσπρο ξύδι
Για το γλάσο
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 120 γρ. γάλα αμυγδάλου
- φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί.
- Σε άλλο μέρος ανακατεύουμε με κουτάλι όλα τα υγρά, προσθέτουμε τα στερεά και ανακατεύουμε καλά χωρίς μίξερ.
- Αλείφουμε το ταψί με ηλιέλαιο και ρίχνουμε το μείγμα μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή ανάλογα το φούρνο...η δοκιμή με οδοντογλυφίδα απαραίτητη.
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα με το γάλα σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο ρίχνουμε την σοκολάτα.
- Διακοσμούμε με φιστίκια Αιγίνης!!