Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας



ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 6 κ.σ. κακάο
  • 445 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 75 γρ. ηλιέλαιο
  • 2 κ.σ. άσπρο ξύδι

Για το γλάσο
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 120 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • φιστίκια Αιγίνης


Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί.
  2. Σε άλλο μέρος ανακατεύουμε με κουτάλι όλα τα υγρά, προσθέτουμε τα στερεά και ανακατεύουμε καλά χωρίς μίξερ.
  3. Αλείφουμε το ταψί με ηλιέλαιο και ρίχνουμε το μείγμα μας.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή ανάλογα το φούρνο...η δοκιμή με οδοντογλυφίδα απαραίτητη.
  5. Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα με το γάλα σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο ρίχνουμε την σοκολάτα.
  6. Διακοσμούμε με φιστίκια Αιγίνης!!


Δημιουργός συνταγής: Κωνσταντίνα Ντινα

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!