Πίτες χωρίς ζύμωμα



ΠΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ


Αφράτες πιτούλες και πολύ νόστιμες!
Αξίζει να τις δοκιμάσετε!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε 1,5 κούπα γάλα, 1 κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.σ. ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 1 κ.γ. αλάτι, 1/4 κούπας ελαιόλαδο, 1/2 κούπα νερό χλιαρό και 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα όλα τα υλικά.
Ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω, σκεπάζουμε με μεμβράνη και με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 45 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε με μια σπάτουλα τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας μας γιατί είναι πολύ μαλακό το ζυμάρι (σχεδόν κολλώδες).
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες όσο μεγάλες θέλουμε.
Βάζουμε σε λαδόκολλα και με λίγο λάδι στα χέρια ανοίγουμε την πιτούλα.
Μπορείτε να κάνετε σχέδιο με μια κουτάλα (εγώ δεν τα κατάφερα).
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 8 με 10 λεπτά περίπου.
Αν δεν τα θέλουμε σκέτα μπορούμε να βάλουμε μοτσαρέλα, ντοματίνια, βασιλικό και ψήνουμε 2 - 3 λεπτά ακόμα.
Εγώ έβαλα ντοματίνια, φέτα, ελιές, ρίγανη φλοίδες παρμεζάνας που είχα και όταν τα έβγαλα έριξα ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω.


Δημιουργός συνταγής: Dora Iliopoulou, συνταγή Pellumbesha Lumi

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!