Κοτόπιτα με χρωματιστές πιπεριές, μανιτάρια και γραβιέρα Ζακύνθου με χειροποίητο φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Laureta Cenkaj Hamataj για ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοτόπιτα με χρωματιστές πιπεριές, μανιτάρια και γραβιέρα Ζακύνθου με χειροποίητο φύλλο

Για τα φύλλα
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
250 ml νερό 
4 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 σφηνάκι ρακί

Για τη γέμιση 
1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο για 10 λεπτά
4 πιπεριές σε διάφορα χρώματα 
250 γρ. μανιτάρια 
2 κρεμμύδια ξερά 
250 γρ. γραβιέρα Ζακύνθου 
λίγο αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι ωραίο και μαλακό.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί στην άκρη σκεπασμένο με μία πετσέτα.
Κόβουμε το βρασμένο στήθος κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
Μετά προσθέτουμε σε χοντροκομμένα κομματάκια τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Ανοίγουμε τα φύλλα με νισεστέ. Εγώ έκανα 14 φύλλα, 7 για κάτω και 7 επάνω, εσείς μπορείτε να φτιάξετε λιγότερα φύλλα 4 ή 8 όσα μπορείτε.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
Τοποθετούμε τη γέμιση κι από πάνω τη γραβιέρα Ζακύνθου κομμένη σε κυβάκια.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και τέλος την επιφάνεια της πίτας.
Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρυσάφι χρώμα.