Κρουασανάκια



Μια συνταγή της κυρίας Βούλας Πατραμάνη για ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κρουασανάκια

Έτοιμα και τα δικά μου κρουασανάκια για το αυριανό πάρτι των παιδιών μου!
 
Η συνταγή της χρυσοχέρας Ευαγγελίας Ματουλα
Απλά υπέροχα!!! Τοοοσο αφράτα!!!!

Υλικά:
1 κούπα του τσαγιού και λίγο ακόμα... γάλα χλιαρό, 
1/2 κούπα σπορέλαιο, 
1 φακελάκι ξηρή μαγιά, 
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 
6 κουταλάκια ζάχαρη, 
1 αυγό 
4 κούπες περίπου, αλεύρι γ.ο.χ. 

Σ ένα μικρό μπολ βάζουμε το λίγο γάλα με τη μαγιά και ένα κουταλάκι από τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε να αφρίσει. 
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το μπέικιν και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη φουσκωμένη μαγιά, το λάδι, το υπόλοιπο γάλα και το αυγό και τα ζυμώνουμε, μέχρι να μη κολλάει. 
Ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο σαν πίτσα, κόβουμε σε τριγωνάκια, γεμίζουμε με πραλίνα (ή ό,τι άλλο θέλουμε), τυλίγουμε τα κρουασανάκια με τη μύτη προς τα κάτω και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. 
Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην αντίσταση για περίπου 20', ανάλογα και με το φούρνο. 
Φτιάξτε τα!!
Είναι πολύ εύκολα, πολύ νόστιμα και αφράτα.