Burger Brioche Buns (Ψωμάκια για Burger)



BURGER BRIOCHE BUNS (ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ BURGER)


Ψωμάκια για μπέργκερ, για κολατσιό, για τέλειο πρωινό.
Τα υλικά είναι λίγα αλλά έχει μια διαδικασία στο φούσκωμα που θέλει λίγο υπομονή.
Αλλά αξίζει πραγματικά το κόπο!!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζω 240 γρ. χλιαρό γάλα μαζί με 40 γρ. ζάχαρη και 1 φακελάκι ξηρή μαγιά. 
  2. Τα αφήνω με την ησυχία τους να ενεργοποιηθούν σε ζεστό μέρος (εγώ το βάζω πάνω στο καλοριφέρ).
  3. Βάζω στο μίξερ 450 γρ. αλεύρι, 1 κ.γ. αλάτι και 1 αυγό και τα χτυπάω ελαφρώς.
  4. Μόλις φουσκώσει το μίγμα της μαγιάς το ρίχνω στο μίξερ.
  5. Όταν δέσει το μίγμα ρίχνω 75 γρ. αγελαδινό βούτυρο (προσοχή παρακαλώ πολύ το βούτυρο να είναι καλής ποιότητας γιατί αυτό είναι που δίνει και όλη τη γεύση στο ψωμάκι).
  6. Μόλις δέσει η ζύμη μας που θα είναι αφράτη και μαστιχωτή την αφήνουμε να φουσκώσει με την ησυχία της.
  7. Μόλις φουσκώσει η ζύμη μας πολύ καλά τη χωρίζουμε σε 8 ολοστρόγγυλα μπαλάκια τα ξαναβάζουμε να φουσκώσουν.
  8. Μόλις φουσκώσουν λοιπόν τα αλείφουμε πολύ καλά με αυγό, βάζουμε μπόλικο σουσαμάκι και τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν όπως τη φωτό.

Μοσχοβολάει όλο το σπίτι το αποτέλεσμα είναι φοβερό.


Δημιουργός συνταγής: Θεοδωρα Αποστολου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!