
Ψωμάκια για μπέργκερ, για κολατσιό, για τέλειο πρωινό.
Τα υλικά είναι λίγα αλλά έχει μια διαδικασία στο φούσκωμα που θέλει λίγο υπομονή.
Αλλά αξίζει πραγματικά το κόπο!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζω 240 γρ. χλιαρό γάλα μαζί με 40 γρ. ζάχαρη και 1 φακελάκι ξηρή μαγιά.
- Τα αφήνω με την ησυχία τους να ενεργοποιηθούν σε ζεστό μέρος (εγώ το βάζω πάνω στο καλοριφέρ).
- Βάζω στο μίξερ 450 γρ. αλεύρι, 1 κ.γ. αλάτι και 1 αυγό και τα χτυπάω ελαφρώς.
- Μόλις φουσκώσει το μίγμα της μαγιάς το ρίχνω στο μίξερ.
- Όταν δέσει το μίγμα ρίχνω 75 γρ. αγελαδινό βούτυρο (προσοχή παρακαλώ πολύ το βούτυρο να είναι καλής ποιότητας γιατί αυτό είναι που δίνει και όλη τη γεύση στο ψωμάκι).
- Μόλις δέσει η ζύμη μας που θα είναι αφράτη και μαστιχωτή την αφήνουμε να φουσκώσει με την ησυχία της.
- Μόλις φουσκώσει η ζύμη μας πολύ καλά τη χωρίζουμε σε 8 ολοστρόγγυλα μπαλάκια τα ξαναβάζουμε να φουσκώσουν.
- Μόλις φουσκώσουν λοιπόν τα αλείφουμε πολύ καλά με αυγό, βάζουμε μπόλικο σουσαμάκι και τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν όπως τη φωτό.
Δημιουργός συνταγής: Θεοδωρα Αποστολου