Ψωμάκια γεμιστά με πραλίνα



Μια συνταγή της κυρίας Βούλας Πατραμάνη ‎για ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ψωμάκια γεμιστά με πραλίνα

Είναι αφράτα και πολύ νόστιμα!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε 200ml χλιαρό γάλα με 50γρ μαγιά νωπή ή 2 φακελάκια ξηρή και 3 κουταλιές ζάχαρη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε 15' σε ζεστό μέρος.
Όταν φουσκώσει προσθέτουμε 200ml καλαμποκέλαιο, 1 ασπράδι αυγού και 1 κουταλάκι αλάτι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 700γρ αλεύρι με 200ml σόδα(ανθρακούχο νερό).
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει.
Πλάθουμε μπαλάκια, τα ανοίγουμε και βάζουμε μια κουταλιά πραλίνα. 
Τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 30'.
Τα παιδιά μου ξετρελάθηκαν (λόγω πραλίνας)!!! 
Θα μπορούσα να βάλω, αντί για πραλίνα και αλμυρή γέμιση.