Μπισκότα βουτύρου και καρύδας



Μια συνταγή της κυρίας Litsa Kokkoni για ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπισκότα βουτύρου και καρύδας

Υπέροχα μπισκοτάκια να συνοδεύσουμε τον απογευματινό μας καφέ και όχι μόνο

ΥΛΙΚΑ.
110 γρ αλεύρι
100 γρ τριμμένη καρύδα
100 γρ ζάχαρη
80 γρ βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
2 αυγά
1 κουταλάκι γλ. μπέικιν πάουντερ
1 καψουλάκι βανίλια
Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
Μαρμελάδα βερίκοκο (4 με 5 κουταλιές)
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, εν συνεχεία όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και όταν ενσωματωθεί το βάζουμε στο ψυγείο για τρεις με τέσσερις ώρες να παγώσει.
Φτιάχνουμε μπαλάκια 20 γραμμαρίων περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 12 με 15 λεπτά, αναλόγως το φούρνο.
Αραιώνουμε την μαρμελάδα με νερό, τη βάζουμε στο μούλτι εάν έχει κομματάκια να κοπούν και την βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πάρει μια βράση και να δούμε την ρευστότητα της. 
Κατεβάζουμε από την φωτιά βουτάμε τα μπισκοτάκια και αμέσως μετά σε καρύδα.