
Υλικά
- 1,5 κιλό αρνί σε μερίδες
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- λίγο δυόσμο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- λίγο κουρκουμά
- χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε το αρνάκι με κρύο νερό και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
- Τοποθετούμε το αρνί σε μια κατσαρόλα με νερό και το βράζουμε ξαφρίζοντας και βράζοντας μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά (να κόβεται με το πιρούνι).
- Κατόπιν το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί.
- Σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά, στο μισό λάδι, τα κρεμμυδάκια μαζί το ρύζι και για ακόμα 5 λεπτά με λίγο από το ζουμί του αρνιού.
- Στη συνέχεια σε ένα ταψί τοποθετούμε το ρύζι και από πάνω τα κομμάτια από το κρέας.
- Χτυπάμε το χυμό λεμονιού με λάδι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και το ζουμί που κρατήσαμε και περιχύνουμε το αρνάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Το πρώτο μισάωρο καλύπτουμε το ταψί για να φουσκώσει σωστά το ρύζι και να μη καεί το αρνάκι από πάνω,
- Μετά αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώσπου να ροδίσει το αρνάκι.
- Αν χρειαστεί το ρυζάκι λίγο νερό, προσθέτουμε χλιαρό.
- Προσέξτε να μη ξεραθεί το φαγητό.
- Το σερβίρουμε με λίγο τριμμένη πιπέρι.
Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi