
ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΚΟΡΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Γρήγορο, εύκολο και νόστιμο και πολύ ζουμερό.
Υλικά
4 φιλέτα σολομό,
2 σκελίδες σκόρδο,
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα,
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
λίγο ελαιόλαδο,
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό,
1 κουταλάκι άνηθο,
1 κουταλάκι βασιλικό,
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά,
1 κούπα τριμμένο τυρί πεκορίνο,
ελαιόλαδο,
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το σολομό, αλείφουμε με λίγο μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μίξερ βάζουμε τη φρυγανιά το σκόρδο, το τυρί και τα μυρωδικά ώστε να γίνει ένα ωραίο μίγμα που με αυτό πανάρουμε το ψάρι.
Ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.