Υπέροχη καρυδόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Μένιας Στεφοπούλου για ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Υπέροχη καρυδόπιτα

Αφράτη και λαχταριστή!
Ευχαριστώ πολυ κύριε Παναγιώτη Κυριακουλια για την συνταγή. Εγώ έκανα τη μισή δόση σε ταψί 22εκ. και έβαλα 4 αυγα και όλα τα άλλα υλικά στη μέση.
Η συνταγή που δίνω πιο κάτω είναι η ολόκληρη δόση για ταψί 30. 

2 ποτήρια νερού γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια ηλιέλαιο
6 αυγά
1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
1,5 κουταλάκι γλυκού Κανέλα
2,5 κούπες τσαγιού αλεύρι
2 κούπες τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κρασοπότηρο κονιάκ
1 κουταλιά σούπας σόδα, μέσα στο κονιάκ να λιώσει
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, μέσα στο αλεύρι
3 κούπες καρύδι ψιλοκομμένο

Τα χτυπάμε στο μίξερ 7 - 8 λεπτά.
Είναι έτοιμο για το βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Για το σιρόπι 
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
4 ποτήρια νερό 
1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Κρύο σιρόπι - ζεστό γλυκό.