
Αφράτη και λαχταριστή!
Εγώ έκανα τη μισή δόση σε ταψί 22εκ. και έβαλα 4 αυγα και όλα τα άλλα υλικά στη μέση.
Η συνταγή που δίνω πιο κάτω είναι η ολόκληρη δόση για ταψί 30.
Υλικά
- 2 ποτήρια νερού γάλα
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια ηλιέλαιο
- 6 αυγά
- 1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
- 1,5 κουταλάκι γλυκού Κανέλα
- 2,5 κούπες τσαγιού αλεύρι
- 2 κούπες τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κρασοπότηρο κονιάκ
- 1 κουταλιά σούπας σόδα, μέσα στο κονιάκ να λιώσει
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, μέσα στο αλεύρι
- 3 κούπες καρύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Τα χτυπάμε στο μίξερ 7 - 8 λεπτά.
- Είναι έτοιμο για το βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Για το σιρόπι
- 3 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Κρύο σιρόπι - ζεστό γλυκό.
Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου, συνταγή Παναγιώτης Κυριακούλιας
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
