Υπέροχη καρυδόπιτα


Αφράτη και λαχταριστή!
Εγώ έκανα τη μισή δόση σε ταψί 22εκ. και έβαλα 4 αυγα και όλα τα άλλα υλικά στη μέση.
Η συνταγή που δίνω πιο κάτω είναι η ολόκληρη δόση για ταψί 30. 


Υλικά

  • 2 ποτήρια νερού γάλα 
  • 2 ποτήρια ζάχαρη 
  • 2 ποτήρια ηλιέλαιο
  • 6 αυγά 
  • 1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο 
  • 1,5 κουταλάκι γλυκού Κανέλα 
  • 2,5 κούπες τσαγιού αλεύρι 
  • 2 κούπες τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό 
  • 1 κρασοπότηρο κονιάκ 
  • 1 κουταλιά σούπας σόδα, μέσα στο κονιάκ να λιώσει 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, μέσα στο αλεύρι 
  • 3 κούπες καρύδι ψιλοκομμένο 


Εκτέλεση 

  1. Τα χτυπάμε στο μίξερ 7 - 8 λεπτά.
  2. Είναι έτοιμο για το βουτυρωμένο ταψί.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Για το σιρόπι 

  • 3 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό 
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Κρύο σιρόπι - ζεστό γλυκό.


Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου, συνταγή Παναγιώτης Κυριακούλιας

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!