Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρυζάκι



Μια συνταγή της κυρίας Sophia Gazi για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΡΥΖΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρυζάκι

1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ξύλο κανέλας
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 κουτί ντοματοχυμό
1 φύλλο δάφνης
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
Αλάτι πιπέρι

Σοτάρουμε το μοσχάρι στο ελαιόλαδο και ρίχνουμε και το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να γίνει. (Προσθέτουμε όσο ζεστό νεράκι χρειαστεί μέχρι να βράσει το κρέας).
Έβρασα και το ρυζάκι μέσα στο ζουμί από το κρέας κι έγινε μούρλια. (Μόλις το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα όσο ρύζι θέλουμε φροντίζοντας να έχει το ανάλογο νερό, προσθέτουμε όσο ζεστό νερό χρειάζεται).