Ζαμπονοτυρόψωμο αφράτο



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσανθης Μιχου για ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΦΡΑΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ζαμπονοτυρόψωμο αφράτο

Υλικά
150 ml χλιαρό γάλα
150 ml χλιαρό νερό
150 ml σπορέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. αλάτι
570 γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση
200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
150 γρ. γκούντα τριμμένη
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
10 φέτες ζαμπόν

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, νερό, μαγιά, ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Έπειτα ρίχνουμε το σπορέλαιο, αυγό, αλάτι, αλεύρι και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί περίπου 1 ώρα.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, ανοίγουμε φύλλο το καθένα με τον πλάστη, στρώνουμε το πρώτο σε λαδωμένο ταψί 30-32 εκ. ρίχνουμε τα τυριά και ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο, αλείφουμε με αυγό και 2 κ.σ. σπορέλαιο, χαράζουμε ελαφρώς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα.
Τη συνταγή βρήκα στο διαδίκτυο και είναι στην σελίδα Η Τρελοκουζίνα της Βασούλας.


φωτο της κυρίας Κυριακής Νικολακοπούλου που δοκίμασε τη συνταγή