Γαλακτομπούρεκο σε ρολάκια



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσανθης Μιχου για ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΣΕ ΡΟΛΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γαλακτομπούρεκο σε ρολάκια

Υλικά
1 πακετο φύλλο κρούστας (έβαλα Βηρυτού)
200 γρ. βούτυρο λιωμένο (έβαλα τύπου Κέρκυρας)

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. βούτυρο

Για το σιρόπι
700γρ. ζάχαρη
400γρ. νερό
Χυμός μισού λεμονιού 
(βράζουμε 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού).

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, ζάχαρη, σιμιγδάλι και ρίχνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα αφού έχουμε βάλει το γάλα να ζεσταθεί με τη βανίλια. 
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και ρίχνουμε το βούτυρο. 
Απλώνουμε τα φύλλα, παίρνουμε ένα - ένα, η στενή μεριά του φύλλου να είναι στη μεριά μας και διπλώνουμε το φύλλο από τη μεριά μας προς την επάνω μεριά. 
Έτσι τώρα έχουμε τη μεγαλύτερη μεριά του φύλλου στη μεριά μας. 
Κόβουμε κατά μήκος σε 3 λωρίδες, ραντίζουμε με το βούτυρο με ένα πινέλο, βάζουμε στην άκρη της λωρίδας στη στενή μεριά 1 κ.γ. γεμάτο κρέμα και τυλίγουμε ρολάκι. 
Τοποθετούμε σε ένα ταψί αφού το έχουμε βουτυρώσει. 
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να τελειώσουν. 
Αλείφουμε πάνω τα ρολάκια με το βούτυρο που έμεινε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις περίπου για μία ώρα αναλόγως το φούρνο. 
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο ζεστό περιχύνουμε το κρύο σιρόπι.