Θράψαλα γεμιστά με ρύζι



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσανθης Μιχου για ΘΡΑΨΑΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Θράψαλα γεμιστά με ρύζι

Υλικά
Για 4 μεγάλα θράψαλα (καθαρισμένα και πλυμένα)
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 - 5 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (έβαλα σπιτική)
Τα πλοκάμια τους ψιλοκομμένα
6 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
1/2 ποτήρι νερό
Λίγο ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. 
Έπειτα ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα πλοκάμια, το ρύζι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. 
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα θράψαλα όχι μέχρι πάνω και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. 
Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, 5 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και γέμιση αν περισσέψει. 
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 200 βαθμούς, στον αέρα για 20 - 30 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα λεπτά αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και αφήνουμε 5-10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.