Μπακλαβάς



ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ


ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΤΡΑΓΑΝΟΣ, ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ, ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε το σιρόπι.
Βραζουμε 2 νεροπότηρα νερο με 2 νεροπότηρα ζαχαρη, 1/2 νεροπότηρο μελι, 1 ξυλακι κανελας και 1/2 λεμονι για 5 λεπτα.
Το αφηνουμε να κρυωσει.
Λαδωνουμε το ταψι(28ν).
Κάνουμε τη γέμιση.
200 γρ καρυδια ψιλοκομμενα,
200 γρ αμυγδαλα ψιλοκομμενα,
1 κ.σ κανελα,
1/2 κ.γ. γαρυφαλο τριμμένο
Βαζουμε στο ταψι το πρωτο φυλλο κρουστας και το λαδωνουμε με πινελο τιναζοντας το.
Βαζουμε ξανα φυλλο ραντισμα λαδιου.
Και ξανα αλλα δυο φυλλα.
Βαζουμε τη μιση γεμιση και την παταμε.
Βαζουμε 2 φυλλα λαδωνοντας.
Ξανα γεμιση.
Τελειωνουμε βαζοντας πανω 5 φυλλα λαδωνοντας τα.
Κοβουμε σε οτι σχεδιο θελουμε.
Ψηνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μεχρι να χρυσαφισει. Εμενα μου πηρε 1 ωρα και 10 λεπτα.
Μολις το βγαζουμε απο το φουρνο σιροπιαζουμε με το καυτο σιροπι και αν ακουστει ο χαρακτηριστικός ηχος του τσιτσιρισματος ειναι ενταξει απο ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Το αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου ξεσκεπαστο για 6 ωρες και στη συνεχεια βαζουμε πανω λαδόκολλα.
ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ!