Κριτσίνια



Μια συνταγή της κυρίας Anna Lampropouloy για ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Κριτσίνια

ΥΛΙΚΑ :
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρύο νερό
1 κ.σ. ξύδι
130 γρ. αλεύρι σκληρό και 115 αλεύρι ολικής
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1μισι κ.γ. μπέικιν πάουντερ
60 - 70 γρ. ηλιόσπορο, μπορείτε να κάνετε και μιξ από σπόρους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά το (ελαιόλαδο με το νερό και το ξύδι).
Σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε τα στερεά (τα άλευρα τη ζάχαρη το αλάτι το μπέικιν πάουντερ .
Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά υλικά στα υγρά ζυμώνοντας για να γίνει μία ελαστική ζύμη.
Χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε την ζύμη σε στενόμακρο σχήμα την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30' να ξεκουραστεί.
Αφού περάσουν τα 30' κόβουμε μπαστουνάκια τα περνάμε στους σπόρους τα πιέζουμε λίγο να εισχωρήσουν στην ζύμη μας.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στους 170 για 35'-40'.
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στο ταψί μέχρι να κρυώσουν.
Και μετά τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό σκεύος.