Σπιτικό παστέλι σε 10 λεπτά



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ εκτελεσμένη από την κυρία Κατερινα Μαδικα στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπιτικό παστέλι σε 10 λεπτά

Είναι σκληρό σαν του εμπορίου και δεν μαλακώνει όσες μέρες και να το έχετε!

Υλικά για 25 τεμάχια
200 γρ σουσάμι
1 κούπα αμύγδαλα ή φιστίκια ή και τίποτα
1/2 κούπα του νεσκαφέ ζάχαρη
3 γενναίες κ.σ. μέλι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε αμύγδαλα και φιστίκια.
Μόλις ψηθούν ρίχνουμε μέσα το σουσάμι και καβουρδίζουμε για λίγο ακόμα με προσοχή να μην το κάψουμε!
Ρίχνουμε και τη ζάχαρη με το μέλι.
Ανακατεύουμε για 3 - 4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Το στρώνουμε σε λαδόκολλα.
Βάζουμε άλλη μία λαδόκολλα από πάνω και το πατάμε με τον πλάστη μας με γρήγορες κινήσεις πριν στεγνώσει. 
Το κάνουμε όσο ψηλό θέλουμε.
Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια τα οποία τυλίγουμε με μεμβράνη.