Υγιεινές μπάρες με κακάο, ταχίνι και μέλι.



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Κασσανδρεια για ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ από την ομάδα στο Facebook Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...


Υγιεινές μπάρες με κακάο, ταχίνι και μέλι. 

Απλά όνειρο!

Υλικά
2/3 κούπας μέλι
1/2 κούπα ταχίνι ή φιστικοβούτυρο
1/4 κούπας μαύρη ζάχαρη, εγώ έβαλα ζάχαρη καρύδας
1/4 κούπας κακάο
1/2 κουταλιά γλυκού βανίλια σε σκόνη
1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
2 κούπες νιφάδες βρώμης
2 κούπες corn flakes ή δημητριακά ρυζιού
1 κούπα σταγόνες ή τριμμένη μαύρη σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε το μέλι, το ταχίνι, τη μαύρη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε και τη βρώμη και συμπληρώνουμε λίγα - λίγα τα δημητριακά.
Όταν δούμε ότι αρχίζει να γίνεται σκληρό σταματάμε να προσθέτουμε δημητριακά και προσθέτουμε τα 2/3 της κούπας με τις νιφάδες σοκολάτας.
Επειδή το μείγμα είναι ζεστό η σοκολάτα θα αρχίσει να λιώνει και να ενσωματώνεται με το μείγμα γι' αυτό αν θέλουμε να μην διαλυθεί εντελώς την ανακατεύουμε ελάχιστα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αλουμινόχαρτο και το έχουμε λαδώσει.
Πασπαλίζουμε τη σοκολάτα που έχουμε αφήσει στην άκρη και πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια μας για να απλωθεί καλά και να μην αφήνει κενά.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Όταν το βγάλουμε, αναποδογυρίζουμε το ταψί στον πάγκο της κουζίνας, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και τα τυλίγουμε με μεμβράνη.
Διατηρούνται στο ψυγείο για 2 μήνες και στην κατάψυξη για 6 μήνες.
Έτοιμα!