Κουλουράκια Σμυρνέικα



Μια συνταγή της Elena Psillia για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ εκτελεσμένη από την κυρία Αναστασία Βλάχου στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουλουράκια Σμυρνέικα

ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ!!

Υλικά:
500 γρ βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ ζάχαρη
2 κρόκους
280 γρ χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
110 γρ κονιάκ
1,5 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
Κρόκους για το άλειμμα

Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε να μην έχει κομμάτια. 
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατεψουν. 
Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, χτυπάμε. 
Προσθέτουμε το χυμό, τις βανίλιες και το κονιάκ και χτυπάμε.
Προσθέτουμε το 1 κιλό αλεύρι και χτυπάμε. 
Ελέγχουμε αν η ζύμη κολλάει ή πλάθεται. 
Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο - λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει. 
Εμένα το πήρε όλο το αλεύρι.
Πλάθουμε κουλουράκια, τα βάζουμε σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.